Afaceriştii Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae Niro urmează să fie audiaţi în cursul zilei de vineri la Tribunalul Ilfov.

Magistraţii vor decide dacă se impune eliberarea lor condiţionată în dosarul Microsoft, verdictul urmând să fie unul cu caracter definitiv.

Cei doi au luat în octombrie anul trecut câte 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru implicarea lor în acest dosar. Niro a fost condamnat pentru trafic de influenţă, iar Cocoş pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Cum însă, dacă luăm în calcul şi perioadele petrecute în arest preventiv sau arest la domiciliu, cei doi au efectuat deja fracţiile impuse pentru eliberarea condiţionată, atât Cocoş, cât şi Niro au sărit pentru a solicita eliberarea din închisoare.

Iniţial, dosarul a ajuns la Judecătoria Sectorului 4. Iar în prima instanţă, la începutul lunii august, magistraţii de acolo au decis că doar Niro poate fi eliberat condiţionat.

În cazul lui Cocoş se consideră că “nu a petrecut suficient timp după gratii încât să-şi formeze o atitudine de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept”.

Imediat s-a sărit cu contestaţii. Cocoş a contestat decizia magistraţilor, dar şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au contestat decizia de eliberare a lui Niro.

Astfel s-a ajuns la Tribunalul Ilfov, unde vineri ar urma să se dea verdictul definitiv.

Vă reamintim că Dorin Cocoş a fost găsit vinovat de faptul că le-a cerut 9 milioane de euro afaceriştilor Dinu Pescariu şi Claudiu Florică pentru a interveni, prin intermediul Elenei Udrea, pe lângă şefii din Ministerul Comunicaţiilor şi pentru a asigura denunţătorilor încheierea şi derularea în bune condiţii a contractului de licenţiere Microsoft cu ministerul respectiv.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version