Completul de 5 de la ÎCCJ desemnat prin tragere la sorți rejudecă, începând de luni, apelul fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, fugită în costa rica înainte de sentința de condamnare definitivă la 4 ani de închisoare cu executare, pentru favorizarea făptuitorului.

Instanța supremă i-a admis în 19 martie contestația în anulare împotriva sentinței definitive din luna iunie 2018. Anterior, în decembrie 2018 chiar înainte de Crăciun, un judecător de la ÎCCJ a dispus eliberarea acesteia și a Elenei Udrea dintr-un penitenciar din Costa Rica, unde fuseseră plasate de autoritățile de acolo după prinderea acestora de către ofițerii INTERPOL. 

Contestaţia în anulare, o cale extraordinară de atac, a fost făcută în baza deciziei din noiembrie 2018 a Curţii Constituţionale, privind reluarea, prin tragere la sorți, a constituirii completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii au citat-o pe Alina Bica pentru audieri la termenul de luni, dar ea a anunțat de mai mult timp că nu vrea să se întoarcă vreodată în țară.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version