În campania electorală din anul 2012, concertul lui Goran Bregovic organizat pentru susținerea candidaturii Olguței Vasilescu a fost plătit din banii unei firme interesate să obţină contracte cu Primăria Craiova, arată procurorii DNA, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a baroanei – de acum – PSD.

lia olguta vasilescu dna

„În 2012 în susţinerea candidaturii lui Vasilescu Lia Olguţa la Primăria Craiova s-a organizat un concert susţinut de artistul Goran Bregovic iar costurile concertului şi cheltuielile de deplasare ale artistului au fost achitate la cererea lui Vasilescu Lia Olguţa de un reprezentatnt al unei societăţi comerciale, în baza interesului pe care acesta îl avea pentru contracte cu Primăria Craiova”, se precizează în document.

De altfel, patronii mai multor firme i-ar fi acordat vicepreședintei PSD sprijin financiar deoarece au avut în vedere influenţa pe care o putea exercita aceasta la nivel central şi local, în raport cu diverse contracte cu Primăria Craiova.

Sponsorizare pentru Festivalul Shakespeare

Spre exemplu, în urmă cu doi ani, Lia Olguța Vasilescu i-ar fi cerut reprezentantului unei firme care avea contract cu primăria “să efectueze o sponsorizare pentru reabilitarea unor faţade de imobile din centrul Craiovei, împreună cu Radu Preda, iar sponsorizarea să fie realizată prin intermediul Asociaţiei Pro Craiova”. ”Sponsorizarea a fost efectuată de firmă în primăvara lui 2014 în cuantum de aproximativ 54.000 de lei”, arată procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Concret, Lia Olguţa Vasilescu ar fi cerut firmei „să efectueze o sponsorizare pentru reabilitarea unor faţade de imobile din centrul Craiovei, întrucât în luna mai 2014 urma să aibă loc în mun. Craiova Festivalul Shakespeare. ”S-a încheiat între firmă şi Asociaţia Pro Craiova contractul de sponsorizare pentru execuţie lucrări în valoare de 74.000 lei. Aceasta a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în atragerea de capital electoral”, se mai spune în document.

Cu aceste acuzații, dar și cu alte probe, procurorii DNA vor merge, joi, în fața judecătorilor Tribunalului București, pentru a cere arestarea preventivă pentru 30 de zile a primăriței municipiului Craiova.

Capetele de acuzare sunt: 4 fapte de luare de mită, una de spălare de bani și 3 de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În dosar, sunt cercetați sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, ambii acuzaţi de complicitate la luare de mită. Faptul că procurorii nu cer și pentru ei arestarea preventivă înseamnă că i-au convins să colaboreze în anchetă.

Nu trebuie uitat că Lia Olguța Vasilescu a intrat în politică în Parrtidul România Mare, fiind cultivată de Corneliu Vadim Tudor, și abia din decembrie 2007 a intrat în PSD.

Olguța Vasilescu este acuzată și de plagiat: Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti a înştiinţat-o în decembrie 2014 că s-a autosesizat în cazul tezei sale de doctorat şi a solicitat Consiliului Național de Etică să facă verificări pentru suspiciunea de plagiat.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version