Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat miercuri la 7 ani de închisoare pe controversatul afacerist Puiu Popoviciu.

sursa foto stirileprotv.ro

Decizia este una definitivă, acesta fiind găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de dare de mită și de complicitate la abuz în serviciu în dosarul “Băneasa”.

Concret, în urma cu mai mult de un deceniu, Puiu Popoviciu l-a șpăguit pe șeful Universității de Științe Agronomice din București și s-a folosit de influența acestuia pentru a pune mâna, la un preț mult sub evaluat, pe un teren de peste 200 de hectare din zona Băneasa, teren care aparținea USAMV.

Popoviciu a promis că va face case pentru angajații universității și va pregăti terenuri pe care aceștia să facă practică, însă până la urmă s-a folosit de teren pentru a ridica un complex comercial, un cartier rezidențial extraselect și a oferi posibilitatea ridicării noului sediu al ambasadei SUA.

Găsit vinovat că a prejudiciat bugetul USAMV cu vreo 650 de milioane de lei, Puiu Popoviciu este însă de negăsit. Polițiștii s-au deplasat miercuri seara la ultimul domiciliu înregistrat în România pe numele afaceristului, dar nu l-au găsit la fața locului.

Popoviciu a fost dat deja în urmărire națională și în consens la frontieră, însă există informații conform cărora afaceristul a dispărut din țară încă de acum două luni. De aceea, autoritățile pregătesc darea lui în urmărire internațională și solicitarea unui mandat european de arestare pe numele lui Popoviciu.

Condamnat de magistrații de la Curtea de Apel București la 9 ani de închisoare, în prima instanță, Popoviciu ar fi primit semnale conform cărora urmează să fie condamnat la închisoare cu executare și la ÎCCJ astfel că și-a făcut din timp bagajele și a dispărut.

Situația pare mai complicată decât oricând. Pentru că actualul domiciliu oficial al lui Popoviciu este în Principatul Monaco, ceea ce înseamnă de fapt că el ar putea fi oriunde. Mai mult, există informații conform cărora afaceristul ar fi fost susținut de nume grele în obținerea cetățeniei SUA, după ce a pus serios umărul la ridicarea noului sediu al ambasadei SUA la București.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version