Condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție și fugit în Grecia înainte de sentință, Sorin Oprescu a câștigat la Tribunalul București procesul pentru pensia specială de fost parlamentar, astfel că va primi în plus 500 de euro pe lună la pensia de 3.000 de euro pe care o ia în prezent.

Banii îi va încasa de la Senatul României, unde a activat ca senator PSD între anii 2000-2008, ultimul mandat fiind neterminat, deoarece a fost ales primar al CBucureștiului.

Oprescu va primi banii din pensia specială în Grecia, acolo unde a fugit înainte de a fi condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, pe 13 mai 2022, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Ela fost prins în flagrant când primea mită 25.000 de euro, în 5 septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani proveniți din acte de corupţie.

Autoritățile din Grecia, unde Oprescu și-a cumpărat proprietăți și are cetățenie,  refuză să-l extrădeze. L-au lăsat în libertate în urma plății unei cauţiuni de 5.000 de euro.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version