Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă reţinerea, pentru 24 de ore, a lui Adrian Andrei Coca, contabil la o societate comercială din Bucureşti.

sursa foto oradeiasi.oradestiri.ro
sursa foto oradeiasi.oradestiri.ro

Coca a fost reţinut pentru dare de mită, după ce a încercat să-i plaseze 20.000 de euro unui inspector ANAF pentru ca acesta să treacă în raportul de control al firmei respective un prejudiciu mai mic decât suma reală pe care societatea comercială o datora statului prin sustragere de la plata obligaţiilor fiscale.

Conform procurorilor DNA, “în data de 12 aprilie 2016, inculpatul Coca Adrian Andrei, i-a promis suma de 20.000 euro unei persoane cu funcţia de inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Bucureşti (martor denunţător în cauză), astfel ca în schimb funcţionarul public să constate un prejudiciu mai mic adus bugetului de stat prin sustragere de la plata obligaţiilor fiscale, faţă de cel estimat prin actul de control care era de 4.000.000 lei. În acelaşi scop, în data de 21 aprilie 2016, cunoscând promisiunea anterioară de remitere a sumei de 20.000 euro, inculpata Radu Mădălina, administrator de fapt al societăţii, i-a dat martorului denunţător o primă tranşă de 49.600 lei. În aceeaşi zi, după primirea primei tranşe, inculpaţii Coca Adrian Andrei şi Radu Mădălina au negociat cuantumul prejudiciului ce urma a fi stabilit în urma controlului, acceptând în final suma de aproximativ 200.000 euro (în jur de 900.000 lei), faţă de 4.000.000 lei după cum se estima. Ulterior, în data de 26 aprilie 2016, inculpatul Coca Adrian Andrei i-a dat efectiv martorului denunţător, suma de 40.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranşă. Cele două sume de bani primite cu titlu de mită au fost predate Direcţiei Naţionale Anticorupţie de către martorul denunţător imediat după ce au fost primite de la inculpaţi”.

Mădălina Radu a fost lăsată sub control judiciar pentru 60 de zile, dar a fost atenţionată că, dacă nu respectă obligaţiile controlului judiciar poate să ajungă fără probleme în arest la domiciliu sau chiar în arest preventiv.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version