Contestația primarului Mircia Muntean la condamnarea pentru abuz în serviciu – pe motiv că fapta a fost dezincriminată de Curtea Constituțională – a fost respinsă definitiv, luni, de Curtea de Apel București, după ce și Tribunalul București dăduse aceeași sentință.

sursă foto Hunedoaramea

Mircia Muntean a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), în 2013, la 4 ani închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu.

În iunie 2016, primarul din Deva a primit într-un alt dosar, tot la ÎCCJ, o condamnare de 2 ani închisoare cu executare, pentru conducerea sub influența alcoolului a unui autoturism. Cele două pedepse au fost contopite iar el are de executat 6 ani închisoare, fiind recidivist.

Cea de-a doua decizie, din iunie 2016, nu este însă definitivă și se judecă în apel la Completul de 5 judecători de la ÎCCJ.

Dacă magistrații i-ar fi acceptat contestația la condamnarea de 4 ani cu suspendare, Mircia Muntean n-ar mai fi recidivist și ar primi o pedeapsă mai blândă. Dar iată că magistrații CAB nu au procedat ca judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia, care au eliminat până acum mai multe pedepse pronunțate pentru abuz în serviciu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version