Trei suspecți au fost arestați pentru contrabandă: au introdus ilegal în România din Ucraina, începând din luna martie, peste 5 tone de chihlimbar.
 
 
Cei trei au fost reținuți de DIICOT sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă, iar Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a acestora.
 
După introducerea în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, marfa era depozitată de către liderul grupării, care, ulterior, o transporta și preda, în vederea expedierii, prin intermediul societăților de curierat și transport internațional, către destinatari din Polonia, Ungaria, Lituania și Cehia, sub forma unor colete poștale, cu greutăți cuprinse între 25 și 30 de kilograme, declarându-se, în mod nereal, că acestea ar conține diferite bunuri.
 
În 11 noiembrie, anchetatorii l-au prins în flagrant pe unul dintre membrii grupării, care avea asupra lui 75 de kilograme de chihlimbar brut provenit din contrabandă, apoi au fost făcute percheziții în Ilfov și Suceava, în urma cărora au fost descoperite aproximativ 584 de kilograme de pietre semiprețioase.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version