Penalii nu contenesc Judecătorii Tribunalului Dolj, unde a fost strămutat dosarul lui Darius Vâlcov de la Tribunalul Olt – la cererea inculpatului -, au menținut măsura controlului judiciar impusă acestuia, însă au relaxat-o puțin, astfel că fostul ministru va trebui să se prezinte o dată la două săptămâni la Poliție, și nu în fiecare săptămână, ca până acum.

sursa foto qmagazinero

Următorul termen stabilit de noul complet de judecată a fost stabilit pentru 11 octombrie, când vor fi reaudiați martorii din dosar.

Potrivit unei decizii CEDO, dacă dosarul este strămutat iar una dintre părți solicită reaudierea unor martori, aceștia vor depune mărturie în fața noului judecător la care a ajuns dosarul.

Dosarul lui Darius Vâlcov a fost strămutat luna în iulie a.c. de la Tribunalul Olt, în urma unei decizii a Curții de Apel Craiova.

În 21 mai și 26 noiembrie 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în două dosare instrumentate de DNA, fiind inculpat pentru trafic de influență și luare de mită. Celălalt dosar se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În dosarul strămutat la Tribunalul Dolj, fostul ministru este acuzat de procurori că în perioada noiembrie-decembrie 2012, în calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri — denunțător în cauză — aproximativ 10% din sumele încasate de o societate de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie — 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva firmă, printr-o altă intermediară, peste 2,1 milioane lei.

Potrivit procurorilor, banii au fost pretinși pentru ca denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Este vorba de contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina și pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice și lucrări la izolarea termică a unor blocuri.

este vorba despre celebrul dosar în care Vâlcov a ascuns în pereți tabloruri și șpăgi într-un cavou din cimitir.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version