Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 

Controlul dispus de Scutea: Procurorul a gestionat corespunzător cazul fetei incendiate

Controlul dispus de procurorul general Gabriela Scutea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, după incendierea fetei de 15 ani din Mehedinți, de către un condamnat pe viață pentru omor și eliberat condiționat, relevă că procurorul s-a aflat în „imposibilitatea obiectivă” de a administra probele, pentru că nu era gata expertiza medico-legală şi nu au putut lua o măsură preventivă împotriva agresorului doar pe baza unei plângeri penale.


„În urma controlului efectuat, nu au fost stabilite elemente de natură a reţine gestionarea necorespunzătoare a cauzei de către organele de poliţie şi de către procurorul care a supravegheat cercetările, actele de urmărire penală necesare stabilirii unui plan de anchetă fiind efectuate de îndată”, se arată într-un comunicat al PICCJ transmis marţi.

Parchetul General susţine că „neluarea unei măsuri preventive faţă de persoana vizată de plângerea penală a fost determinată de imposibilitatea obiectivă de a administra probatoriul necesar până la data săvârşirii prin incendiere a tentativei de omor asupra minorei, expertiza medico-legală nefiind finalizată la momentul respectiv, iar dispunerea unei măsuri preventive neputând fi bazată exclusiv pe existenţa unei plângeri penale. Intervalul de la formularea plângerii până la săvârşirea tentativei de omor prin incendiere a persoanei vătămate a fost de 74 de ore, timp în care, având în vedere riscurile pentru minoră decurgând din acţiunile anterioare ale persoanei vizate, organele de urmărire penală au solicitat DGASPC Mehedinţi luarea măsurii de protecţie a internării în regim de urgenţă”.

Pe de altă parte, Parchetul General va efectua verificări sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, care îi vizează pe angajaţii DGASPC Mehedinţi.

„Ca urmare a controlului dispus privind celeritatea şi rolul activ în efectuarea urmăririi penale în cauză, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus examinarea sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu a conformării reprezentanţilor DGASPC Mehedinţi la procedurile legale şi la obiectivul interesului superior al minorului, în condiţiile revocării măsurii internării într-un centru de plasament în regim de urgenţă după doar o zi”, precizează PG.

Pe 12 iunie, Ion Turnagiu a incendiat o fată de 17 ani dintr-o comună din judeţul Mehedinţi, după ce a stropit-o cu o substanţă inflamabilă.

Bărbatul avea la activ cinci crime, primind o condamnare pe viaţă, însă el a fost eliberat condiţionat în mai 2019, după ce Tribunalul Mehedinţi a considerat că acesta îndeplineşte condiţiile necesare.

Înainte de a fi incendiată, fata depusese o plângere împotriva bărbatului pentru viol.

Pe 30 iunie, Ion Turnagiu a murit la spital, după ce a încercat să se spânzure în arestul IPJ Mehedinţi. 

Fata se află în stare gravă la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din București, unde a suferit mai multe operații, deoarece a suferit arsuri pe aproape 90% din suprafața corpului.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv