Acuzată de evaziune fiscală și spălare de bani, creatoarea de modă Adina Buzatu a fost plasată sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

adina buzatu

Prejudiciul stabilit de anchetatori este de 38 de milioane de lei.

Stilista va trebui să plătească o cauţiune de 300.000 lei dacă nu vrea să ajungă după gratii.

Celelalte persoane audiate în acest caz sunt şi ele cercetate sub control judiciar pe cauţiune. Valoarea cauţiunii în cazul acestor persoane a fost stabilită la o treime din prejudiciu.

În dosarul în care este vizată creatoarea de modă au avut loc, joi, 34 de percheziţii în Bucureşti, Prahova, Iaşi, Suceava şi Ilfov la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de infracţiuni economice.

“Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăţi comerciale, ar fi efectuat operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi TVA dedusă în mod ilegal”, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Române.

Împreună cu Adina Buzatu au fost aduse la audieri 26 de persoane.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version