Tribunalul Ilfov a decis luni, definitiv, eliberarea condiționată a lui Cristian Borcea, după numai 4 ani și 3 luni de închisoare ispășiți din pedeapsa de 6 ani și 4 luni aplicată ce Curtea de Apel București pentru transferurile din fotbal.

Borcea a încercat și anul trecut să scape mai devreme din închisoare, însă în octombrie Tribunalul Ilfov i-a respins cererea de eliberare condiţionată.  

Și acum, pe 2 mai, prima instanţă – Judecătoria Sectorului 4 – a respins cererea, deși avocata lui Borcea, Alice Drăghici, i-a spus magistratului că fostul finanţator al clubului Dinamo a plătit prejudiciul, a câştigat 385 de zile ca urmare a muncii prestate în penitenciar, a primit recompense şi nu a fost sancţionat.  

Procurorul de şedinţă al DNA a cerut respingerea cererii de eliberare condiţionată depusă de Borcea, susţinând că acesta s-a folosit de împrejurări pentru a încălca legea, iar faptele comise sunt extrem de grave.

În martie 2014, Cristian Borcea a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc.  

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind “spălaţi” prin intermediul unor firme off-shore.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version