Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au condamnat-o definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pe Cristina Calangiu, fost viceprimar al Craiovei și fost manager al Spitalului de Urgență din Craiova.

Cristina Calangiu a fost găsită vinovată de comiterea a nouă infracțiuni de trafic de influență, infracțiuni comise în perioadele 2006-2009, când a fost manager la spitalul din Craiova, respectiv 2012-2015, când a fost viceprimar.

Conform gds.ro, Cristina Calangiu a fost găsită vinovată că a primit în total 50.500 de euro și 15.000 de lei de la diferite persoane pe care le-a ajutat să se angajeze ca asistenți medicali sau infirmeri la diferite unități spitalicești de pe raza municipiului Craiova.

În noiembrie 2016, magistrații de la Tribunalul Dolj o condamnau pe Cristina Calangiu la doar 2 ani de închisoare cu suspendare, dar procurorii au contestat decizia respectivă și au obținut condamnarea ei la închisoare cu executare.

În același dosar, Ioana Munteanu a luat 3 ani și 20 de zile de închisoare cu executare, Radu Smarandache și Rodica Țenea au luat câte 3 ani de închisoare cu suspendare, Maria Manolache a luat 2 ani de închisoare cu suspendare, iar Lavinia Oprea a fost achitată.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version