Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea privind carantinarea și izolarea intră la vot final în Senat / Cazanciuc: „Vom face plen în fiecare zi, începând de sâmbătă” / „E nevoie de mai multe modificări” / JUSTIȚIE: Alina Bica și Ioan Bene au fost prinși în Italia / Amândoi sunt condamnați și vor fi aduși în țară pentru a fi încarcerați / EXTERNE: Grecia testează toți turiștii / 

Breaking News:
 
La câteva zile după ce Secția pentru procurori a CSM a dat aviz negativ candidaților propuși de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu (pentru funcția de procuror general al României și de procuror-șef al DIICOT), doi membri CSM au fost citați la Secția specială, ca martori în dosare vechi din 2018

CSM acuză presiuni din partea Adinei Florea: Vom sesiza Comisia Europeană

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) o acuză public de presiuni pe Adina Florea, care o conduce și i-a citat la audieri pe procurorii membri ai CSM Nicolae Solomon și Florin Deac.

Adina Florea

Procurorii din CSM acuză o campanie media îndreptată împotriva membrilor Secției și anunță că vor sesiza Comisia Europeană.

Doi procurori membri CSM – unul fost vicepreședinte -, citați la audieri de Secția specială

Citarea procurorilor survine la nici o săptămână de la avizele negative date de Secția pentru procurori a CSM candidaților propuși de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pentru funcția de procuror general al României și de procuror-șef al DIICOT.

UPDATE: Procurorul Nicolae Solomon a anunțat, la ieșirea de la audieri, că a fost audiat într-un dosar constituit ca urmare a unei plângeri din 2018 depusă de Răzvan Savaliuc de la Luju.ro, pe motiv că Secția pentru procurori a CSM i-a închis dosarul disciplinar lui Kovesi. Decizia CSM a rămas definitivă în instanță.

Predoiu, umilit de CSM: Secția pentru procurori, aviz negativ pentru Giorgiana Hosu și Gabriela Scutea

Comunicatul integral al CSM:

Având în vedere informațiile apărute în mass media privind citarea a doi membri ai Secției pentru procurori la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Secția face următoarele precizări:

La data de 13 februarie a fost citat domnul Nicolae Solomon, în calitate de martor, într-un dosar înregistrat în 2018 la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, având ca obiect infracțiunile de grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Citarea s-a făcut prin organele de poliție judiciară, la sediul CSM, pentru data de 17 februarie 2020, fiind semnată de către doamna procuror Adina Florea.

La data de 14 februarie a fost citat domnul Florin Deac, în calitate de martor, într-un dosar înregistrat in 2018, având ca obiect infracțiunile de neglijentă în serviciu, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Citarea s-a făcut tot prin organele de poliție judiciară, la sediul CSM, pentru data de 19 februarie 2020, fiind semnată de același procuror Adina Florea.

Despre citarea celor doi membrii CSM, s-au scurs  informații în mass media în dimineața zilei de 17 februarie, înainte  desfășurării actului procesual, într-o etapă nepublică a procesului penal.

Citarea celor doi membri a avut loc la foarte scurt timp după ce Secția pentru procurori a emis avizele pentru cele trei propuneri înaintate de către Ministrul Justiției, în vederea ocupării funcțiilor de vârf la nivelul Ministerul Public, dintre care două au fost negative.

Secția pentru procurori apreciază că citarea a doi membrii ai Secției în maniera arătată, în cauze aflate pe rolul SIIJ încă din 2018, precum şi scurgerea în media a informațiilor privind cele două activități procesuale, în contextul derulării procedurii de avizare parțial negativă a propunerilor Ministrului Justiției de ocupare a funcțiilor înalte la nivelul Ministerului Public şi al unei campanii media îndreptate împotriva membrilor Secției, reprezintă un factor de presiune şi de decredibilizate instituțională.

Secția pentru procurori informează opinia publică că va sesiza Comisia Europeană pentru a aduce la cunoștință aceste împrejurări.

Secția pentru procurori va continua să-şi exercite atribuțiile constituționale de garantare a independenței fiecărui procuror şi a Ministerului Public în ansamblul său. 

185 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv