Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Afaceristul Sorin Strutinsky este dat în urmărire /  El a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare / DNA: Directorul suspendat al Unifarm, Adrian Ionel, este audiat de procurori / POLITICĂ: Senatul votează data alegerilor locale: 27 septembrie / ANM: Cod Portocaliu și Galben de ploi torențiale ți vijelii, până marți la ora 22.00 / 

Breaking News:
 

CSM sesizează Inspecția Judiciară, după derapajul lui Orban. Predoiu îi sare în ajutor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, joi, Inspecţia Judiciară, pentru apărarea independenţei puterii judecătoreşti, după derapajul de miercuri al premierului Ludovic Orban.

Concret, Ludovic Orban i-a îndemnat pe magistraţi „să judece cu mai multă atenţie” s-a referit la decizia Curţii de Apel Bucureşti de suspendare a aplicării HG de reorganizare a Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Reorganizarea MFP, suspendată în instanță. Orban: „Judecătorii să judece cu mai multă atenţie”

Preşedintele CSM, Nicoleta-Margareta Ţînţ, a declarat: „De aseară, de când au apărut în spaţiul public afirmaţiile premierului, am solicitat transcriptul acestora şi, de dimineaţă, toate materialele care au apărut pe presă, împreună cu transcriptul, le-am transmis Inspecţiei Judiciare pentru a face verificări”.

Un membru CSM a spus că declaraţia lui Orban este un „derapaj grav, pentru că premierul României a ajuns să dea indicaţii judecătorilor, spunându-le ce ar trebui sau nu să facă”.

Ministrul Justiției: Prim-ministrul are dreptul la o opinie

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a sărit ca ars, susţinând că interpretările date afirmaţiilor lui Orban sunt „extrapolate” şi „eronate”.

„Primul-ministru şi-a manifestat nemulţumirea faţă de rezultatul unei anumite decizii care priveşte în mod direct Ministerul Finanţelor Publice. Înainte de a fi prim-ministru, este cetăţean şi, ca orice cetăţean, are dreptul la o opinie, exprimată în spaţiul public. (…) Dacă veţi considera că o astfel de declaraţie încalcă independenţa puterii judecătoreşti, atunci trebuie să le consideraţi şi pe cele câteva zeci care vin lunar la Ministerul Justiţiei. Chiar şi textual dacă veţi interpreta, declaraţia se referă doar la doleanţa ca toate cauzele să se judece cu atenţie. Nu este nimic rău în acest lucru”, a spus Predoiu.

16 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv