Lista penalilor care se vaită că au ajuns pe nedrept la închisoare şi că au fost doar victime ale generalului Florian Coldea s-a mărit cu încă un nume.

adrian-nastase-eliberat-din-inchisoare

Fostul premier Adrian Năstase este convins, după dezvăluirile făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă, că “Traian Băsescu a creat un sistem abuziv şi mafiot cu ajutorul căruia a condamnat pe nedrept la închisoare mai mulţi politicieni, inclusiv pe mine. Primesc numeroase mesaje, nu spun din partea cui, că vinovat pentru condamnările mele a fost generalul Coldea. Eu cred că el a fost doar instrumentul prin care Băsescu şi ai lui transmiteau sugestii către completele de cinci de la ÎCCJ. Aşa funcţiona sistemul, după cum aflăm din diverse dezvăluiri recente”.

Năstase este convins şi că “cel care a inventat şi a comandat timp de zece ani (2005-2014) acest sistem a fost Băsescu. Acum el şi familia lui au intrat în malaxorul pe care el l-a creat şi asta nu-i place. Mai important este însă faptul că se dovedeşte că aşa-zisa luptă anti-corupţie a fost în cazurile emblematice mai degrabă o murdară reglare de conturi. L-aţi ascultat vorbind despre faptul că ar trebui asigurată imunitate pentru cei care au luat bani în campaniile sale electorale – inclusiv pentru el, bănuiesc – pentru că banii au fost cheltuiţi – nu e aşa? – pe geci pentru alegători. Dar oare nu el este cel care a ordonat condamnarea mea, prin Livia Stanciu, pentru afişe electorale? Că doar nu erau bani de la stat şi banii nu i-aş fi dus acasă. Nu el a fost cel care considera condamnarea mea ca fiind „emblematică”? Nu el lăuda justiţia din România, în diverse MCV-uri, pentru această condamnare? Nu el era cel care scria Parlamentului, în vacanţa de vară, cerând sesiune extraordinară pentru ridicarea imunităţii mele parlamentare, pentru afişe şi pixuri? Acum când el este acuzat că a fost beneficiar al unor finanţări electorale ilegale, trebuie schimbate regulile?”.

Nu în ultimul rând, Năstase îl ironizează pe Băsescu spunând despre acesta că “în ultima vreme a început să-i placă prea mult să se audă vorbind. Fanii săi ar trebui să aibă grijă pentru că este posibil ca şi atunci când bagă fierul de călcat în priză să-l audă pe Traian Băsescu vorbind”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version