Acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani într-un dosar în care personaj principal este Sebastian Ghiţă, Cristian Anastasescu şi Bogdan Padiu au fost puşi sub control judiciar.

Cristian Anastasescu (sursa foto jurnalul.ro)

Cei doi fuseseră reţinuţi luni, dar magistraţii au decis, marţi, că nu se impune arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

Ghiţă este acuzat de comiterea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de spălare a banilor în formă continuată şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, “în perioada 2007—2015 la nivelul instituţiilor publice şi autorităţilor publice, au fost încheiate mai multe contracte de achiziţie de programe informatice finanţate din fonduri publice, dar şi din fonduri europene, de către mai multe societăţi comerciale cu acest profil de activitate şi de asocierea dintre acestea şi societăţile comerciale SC International SRL şi SC Asesoft International SA. Pentru încheierea acestor contracte finanţate din bani publici şi fonduri europene, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, reprezentant până în anul 2012 al societăţilor comerciale şi ulterior deputat în Parlamentul României, a pretins şi primit de la reprezentanţii firmelor, declarate ulterior câştigătoare ale procedurilor de licitaţie, sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai instituţiilor şi autorităţilor contractante să atribuie contractele de prestare de servicii IT şi/sau să faciliteze derularea în bune condiţii, firmelor ai căror reprezentanţi fuseseră contactaţi, anterior, de acesta”.

Procurorii au cerut mandat de arestare în lipsă pe numele lui Ghiţă, dar magistraţii au disjuns cauza acordând un nou termen pentru 6 martie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version