Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri, să admită solicitarea autorităţilor americane şi să aprobe extrădarea hackerului Marcel Lehel Lazăr, alias Guccifer, în SUA.

sursa foto specialarad.ro
sursa foto specialarad.ro

Lazăr este cunoscut mai ales sub pseudonimul Guccifer şi pentru activitatea sa infracţională, respectiv că ar fi spart adresele de mail ale mai multor personalităţi precum Corina Creţu, comisar european, şi George Maior, fost director SRI.

Guccifer a intrat în atenţia autorităţilor americane şi a devenit o ţintă pentru acestea după ce ar fi spart adresa de mail a lui Colin Powell, fost secretar american de Stat, şi a dat publicităţii un schimb de mail-uri între acesta şi Corina Creţu.

Printre victimele lui Guccifer s-au mai regăsit membri ai familie Bush, Sidney Blumenthal, jurnalist celebru, apropiat al familiei Clinton, dar şi numeroşi artişti.

Guccifer a fost condamnat, în vara lui 2014, la şapte ani de închisoare, de către magistraţii de la Tribunalul Bucureşti şi încarcerat la Penitenciarul Arad.

Ulterior, pe fir au intrat şi autorităţile americane, acestea solicitând extrădarea lui Guccifer. Magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara au refuzat extrădarea hackerului, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri, definitiv, să aprobe extrădarea lui Guccifer şi punerea sa la dispoziţia autorităţilor americane pentru o perioadă nu mai mare de 18 luni.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version