După zeci de ore de deliberări, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri, plasarea în arest la domiciliu a senatorului PSD Dan Şova. Decizia nu este însă definitivă.

sova 2

Acuzat că şi-a traficat influenţa contra a 100.000 de euro în dosarul CET Govora, Şova a ajuns după gratii în 3 decembrie, imediat după ce colegii săi din Senat au aprobat ridicarea imunităţii, reţinerea şi arestarea PSD-istului.

Şova a încercat în mai multe rânduri să scape de arestul preventiv dar ICCJ i-a refuzat solicitările. În cele din urmă, joi, Şova a solicitat din nou o măsură mai blândă şi, după ce au discutat peste noapte, magistraţii i-au acceptat solicitarea şi au decis să-l plaseze în arest la domiciliu.

Totuşi, decizia nu este una definitivă şi este de aşteptat ca procurorii să depună recurs, mai ales că există temeri că Dan Şova ar putea fugi din ţară.

Şova este acuzat că a obţinut 100.000 de euro din intervenţiile avute pe lângă Mihai Bălan, fostul director general al CET Govora. Şova trebuia să-l convingă pe Bălan ca instituţia respectivă să încheie un contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură. Contractul era de tip abonament, 10.000 de euro pe lună, iar o parte din aceşti bani ajungeau, în final, în buzunarul lui Şova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version