Magistraţii de la Tribunalul Prahova au decis miercuri, definitiv, eliberarea condiţionată a lui Gheorghe Ştefan Pinalti, fostul primar al oraşului Piatra Neamţ.

sursa foto romaniatv.net

Magistraţii au menţinut decizia dată de Judecătoria Ploieşti pe 18 august. Atunci, s-a admis propunerea de eliberare condiţionată formulată de comisia din cadrul Penitenciarului Ploieşti, unde Pinalti era încarcerat din octombrie 2016.

Ştefan a fost eliberat condiţionat pe motiv de vârstă, pentru că, adunat, a efectuat mai mult de o treime din pedeapsă, dar şi pe motiv de boală.

Iniţial, Pinalti luase 6 ani de închisoare în dosarul Microsoft şi 3 ani de închisoare în dosarul privind finanţarea PDL. Ulterior i-a fost scăzută pedeapsa din dosarul Microsoft la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Mai mult, Tribunalul Prahova a decis că cele două dosare sunt concurente, astfel s-a ajuns la concluzia că Pinalti trebuie să execute cea mai mare dintre pedepse, respectiv 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Încarcerat în octombrie anul trecut, fostul primar de la Piatra Neamţ a stat doar 297 de zile în Penitenciarul Ploieşti. A fost eliberat condiţionat pentru că la această cifră se adaugă cele 235 de zile petrecute în arest preventiv şi 13 zile câştigate prin muncă depusă după gratii.

Dacă ar fi trebuit să execute întreaga pedeapsă, de 3 ani şi 6 luni de închisoare, Pinalti ar fi fost eliberat în august 2019. Însă el i-a impresionat pe magistraţi la termenul de miercuri.

A izbucnit în lacrimi, a regretat faptele comise, a dat asigurări că nu va mai comite infracţiuni şi, în cele din urmă, a făcut trimitere la familia de care îi e dor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version