Camera Deputaţilor a făcut circ astăzi în plen, după ce a respins cererea DNA de reținere a lui Adrian Gurzău (liderul PMP, fost membru PD, PDL și UNPR) iar imediat a aprobat-o pe cea de arestare a acestuia. Gurzău a contestat votul la Biroul Permanent.

adrian_gurzau_eo_0

Concret, 136 de deputați au votat pentru reținere și 130 “împotrivă”, dar cum nu s-a întrunit cvorumul, decizia a fost de respingere. Din totalul de 335 de deputați au fost prezenți 278, din care au votat însă numai 267 iar un vot a fost anulat.

La votul pentru arestare s-au pronunțat 124 deputați “pentru” și 114 “împotrivă”. Cvorumul s-a întrunit chiar dacă în plen mai rămăseseră 238 de deputați, însă toți au votat.

Scorul strâns demonstrează însă o susținere masivă a penalilor.

Gurzău i-a rugat pe colegii lui din Cameră să nu-l lasă să fie arestat preventiv, pentru că are 3 copii minori (pe care i-a botezat elena Udrea).

Gurzău este este acuzat că, în schimbul unor foloase, a intervenit în numirea Angelei Toncescu în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al S.C. CARPATICA ASIG SA și pentru ca aceasta să nu fie sancționată pentru nereguli constatate în activitatea anterioară.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version