Parlamentul scapă de încă un corupt: Deputatul Florin Popescu – fost membru PDL și PMP – a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

florin-popescu4-550x330

Anticipând pedeapsa, cel supranumit ”baronul puilor” a demisionat din Camera Deputaților în urmă cu o săptămână.

În decembrie 2015, Florin Popescu fusese condamnat de instanța de fond la 2 ani de închisoare cu executare dar el a atacat-o cu apel, respins însă, luni, de un complet de 5 judecători de la instanța supremă.

Florin Aurelian Popescu a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2014, pentru folosirea influenței, de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe fostul secund al Elenei Udrea la conducerea PMP că în anul 2012, în calitate de președinte al PDL Dâmbovița, i-a cerut administratorului unor firme 61 de tone de pui grill, în valoare de 485.500 lei, pentru a o distribui ca mită electorală la alegerile locale, el candidând pentru un nou mandat de președinte al CJ Dâmbovița.

Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea. Ulterior, l-a denunţat pe Florin Popescu.

“În 5 aprilie 2012, mai multe persoane trimise de Florin Popescu au încărcat în microbuze și transportat la diferite locații întreaga cantitate de pui grill. Ulterior, toate produsele primite au fost ambalate în pachete și distribuite, în scop electoral, simpatizanților din localitățile în care membrii aceluiași partid candidau la funcția de primar“, precizează în rechizitoriu procurorii DNA.

În 25 aprilie 2014, anchetatorii au pus sechestru asigurător și notarea ipotecară, până la concurența sumei de 485.500 lei, asupra a două imobile ce aparțin deputatului, ambele situate în Târgoviște.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version