Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, marţi, ca deputatul Nicolae Păun să rămână în stare de arest preventiv.

sursa foto presalibera.net
sursa foto presalibera.net

Păun a fost arestat într-un dosar în care este acuzat de fraudare a unor fonduri europene destinate integrării romilor defavorizaţi.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie consideră că Păun a creat un prejudiciu de zeci de milioane de lei şi l-au pus pe deputat sub acuzare pentru spălare de bani, deturnare de fonduri, evaziune fiscală şi alte infracţiuni de corupţie.

Păun a contestat măsura arestului preventiv, iar marţi a ajuns în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a oferit un adevărat spectacol.

Deputatul susţine că este nevinovat şi că “nu am lucrat în viaţa mea în proiect şi în programe de niciun fel. Nu am fost angajatul Partidei romilor şi nu am fost remunerat de nimeni”.

Mai mult, Păun spune că este doar o victimă a tandemului Victor Ponta – Mădălin Voicu. “Mădălin Voicu să fie sănătos, alături de copii. Să nu vină niciodată în arestul preventiv al Poliţiei Capitalei, că nu e bine. Condiţiile sunt de “lux”. Eu suport arestul, pentru că sunt bărbat”, a fost mesajul transmis de Păun.

Conform B1 TV, într-o încercare de denunţ, Păun îi acuză pe Victor Ponta, fostul premier, dar şi pe Mădălin Voicu de faptul că şi-au însuşit banii acordaţi de Guvern pentru integrarea romilor defavorizaţi. Iar banii respectivi ar fi fost folosiţi pentru campania electorală în urma căreia Victor Ponta a devenit deputat de Gorj, iar Mădălin Voicu deputat de Constanţa.

“Mădălin Voicu şi Victor Ponta şi-au făcut campanie cu banii daţi de guvern romilor. Practic, romii au asigurat 80% din voturile lui Voicu şi 80% din voturile lui Ponta”, a fost concluzia trasă de Păun.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version