Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Șeful Secţiei de Chirurgie Cardiacă din Timișoara, Marinel Gașpar, a fost arestat preventiv după ce a fost prins când lua mită / POLITICĂ: Camera Deputaților a adoptat Legea de creștere a lefurilor pentru aleșii locali / Penalii Costel Alexe și Mihai Chirica de la Iași, judecați pentru corupție, vor primi și ei indemnizații mărite, până la sentința definitivă / 

Breaking News:

Detalii despre crimele din Argeș: Cele 5 victime au „agresiuni intense” produse cu „un ciocan” sau piatră

Bărbatul cu probleme psihice din localitatea Bascov, județul Argeș, care a ucis cinci membri ai familiei sale în noaptea de marți spre miercuri, a folosit pentru crime „un corp dur, posibil ciocan”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea.

„Toate victimele poartă semne ale unor agresiuni destul de intense. S-a putut face o rectificare faţă de informaţiile iniţiale, în sensul că informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce vă pot spune este că în cazul acesta este vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva”, a precizat prim-procurorul.

O altă ipoteză este că ucigașul și-ar fi omorât cu pietre cei cinci membri ai familiei.

Un bărbat cu probleme psihice și-a ucis 5 rude – mama, tata, fratele, sora și copilul ei

Potrivit primarului comunei Bascov, Gheorghe Stancu, suspectul era înregistrat cu probleme psihice de 16 ani: „El era în evidenţele medicului de familie din anul 2006 cu handicap accentuat psihic, permanent. Nu a avut până acum antecedente. (…) El locuia cu tata, cu mama şi cu fratele, care era necăsătorit”, a afirmat edilul.

Deși făptașul e cunoscut cu probleme psihice, psihiatrul Gabriel Diaconu spune că acesta a premeditat crimele oribile comise.

„Ne uităm la o crimă în masă. Este un număr mare de victime, crima în masă fiind totuși un eveniment rarisim de extremă violență, cu cruzime în care extrem de rar făptașul este irațional. Mintea făptașului era organizată. Există un grad de premeditare cu privire inclusiv la momentul de oportunitate. Este doar posibil tangențial legat de istoricul lui psihiatric, ci mai degrabă de o idee profundă de prejudiciu, dublată de o intenție masivă de răzbunare.

Acum, intenția de răzbunare poate să fie nutrită luni, ani la rând de cineva, poate să fie disimulată în comportament, după care la momentul oportunității făptașul acționează cu o maximă violență într-o perioadă scurtă de timp şi ulterior caută să scape. La limită poate chiar intra într-o stare de fugă psihologică în care să se elibereze de consecințele faptelor pe care deja le înţelege. Luciditatea la acest moment este o chestiune narativă. Acest om va trebui evaluat psihiatric.

Dacă ar fi sa avem o lanternă în bezna minţii acestor oameni am putea să vedem cum devine monotonală şi obsesivă. O numite idee i se desprinde, o idee de răzbunare, ideea de sacrificiu, ideea de violență şi care va fi ulterior șlefuită, rafinată.

Poate vi se pare surprinzător, dar e foarte greu să săvârșești atâtea vieţi într-un timp atât de scurt. Îţi trebuie o agilitate, îţi trebuie o viteză, o rezoluție şi un grad de determinare care nu este accesibil omului de rând. La momentul eliberării, este ca o săgeată plecată din arc.

Am foarte mare compasiune pentru supraviețuitori, pentru familia victimelor şi pentru comunitatea din Bascov, care este lovită de un eveniment care le va afecta viaţa şi liniștea în următoare săptămâni sau chiar luni”, a declarat Diaconu, la Antena3.

34 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv