DIICOT a disjuns, luni, dosarul Caracal și a transmis Secției speciale de anchetare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ) cauza care vizează infracțiunea de neglijență în serviciu, în privința modului în care au fost gestionate apelurile date la 112 de Alexandra Măceșanu, ucisă de Gheorghe Dincă.
 
 
Concret, procurorii SIIJ vor ancheta respectarea, de către operatorii 112 și polițiști procedurile specifice în astfel de situații.
 
Procurorii Secției speciale au declanșat deja urmărirea penală in rem în acest caz. 
 
Totodată, DIICOT anunță că continuă percheziția la Gheorghe Dincă și urmează să fie scanate zonele cimentate și zidite din locuința acestuia.
 
Potrivit unui comunicat transmis luni de DIICOT, începând din 20 august și până astăzi procurorii și polițiștii au făcut mai multe audieri în acest caz, atât la sediul Poliției Caracal, cât și la sediul DIICOT- Structura Centrală.
 
De asemenea, în 23 august a fost finalizată activitatea de scanare a solului din curtea casei lui Dincă, urmând să fie scanate, cu un alt dispozitiv specific, zonele cimentate și zidite, iar de luni continuă percheziția domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul București pentru o perioadă de 15 zile.
 
Perchezițiile de la Caracal, în casa lui Gheorghe Dincă, vor continua și în această săptămână.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version