Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au luat cu asalt luni, în două rânduri, sediul Consiliului Judeţean Sibiu.

sursa foto oradesibiu.ro
sursa foto oradesibiu.ro

S-a spus că percheziţiile ar avea legătură cu Ioan Cindrea, fostul preşedinte al CJ Sibiu, şi cu contractele atribuite de acesta cu dedicaţie.

Totuşi, oamenii legii încă nu au ajuns la Cindrea. Până acum, a fost reţinută, pentru 24 de ore, Ana Kraus, directoare a serviciului administrativ din cadrul CJ Sibiu.

Alţi patru şefi din instituţie au fost puşi sub control judiciar,  Ioan Stoica, director executiv Direcţia Economică, Elena Cornelia Oancea, şef Serviciu Financiar Contabilitate, Valentin Vasilescu, director executiv Direcţia Informatică, Relaţii Publice, Resurse Umane, şi Marius Crăcea, şeful Serviciului Relaţii Publice, CIC şi Informatică, de acelaşi tratament având parte şi Emil Buciuman, administratorul unei firme.

Aruncată iniţial pe surse, informaţia a fost confirmată de Daniela Cîmpean, actualul preşedinte al CJ Sibiu. Aceasta a recunoscut că acţiunea DNA a afectat grav imaginea instituţiei pe care o conduce şi că şi-a propus înregimentarea de urgenţă a mai multor jurişti care să formeze un serviciu juridic şi să se ocupe de controlul legalităţii actelor instituţiei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version