Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă punerea sub control judiciar, pentru 60 de zile, a lui Florin Petrache, fost director al Direcţiei de Gestiune Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti.

Florin Petrache (dreapta, sursa foto observatorulph.ro)
Florin Petrache (dreapta, sursa foto observatorulph.ro)

Petrache este urmărit penal pentru luare de mită, respectiv că a pretins şi primit bunuri şi foloase necuvenite în valoare de 3.800 de lei de la un afacerist denunţător în cauză.

Conform procurorilor DNA, “în perioada martie-aprilie 2012, inculpatul Petrache Florin, în calitate de director al Direcţiei de Gestiune Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti, a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) executarea unor lucrări de amenajare la locuinţa personală şi la un alt imobil, în valoare de 3.785,64 lei, activităţi care s-au materializat câteva luni mai târziu.

Ca urmare a primirii acestor foloase, inculpatul a efectuat demersurile necesare promovării şi supunerii aprobării Consiliului Local a unui proiect de hotărâre ce privea prelungirea unui contract de asociere încheiat între Municipiul Ploieşti şi o firmă la care denunţătorul avea calitatea de asociat, vizând exploatarea în comun a unor panouri publicitare aflate pe terenul aparţinând domeniului public de interes local, precum şi pentru stingerea unui litigiu civil dintre cele două entităţi aflat pe rolul instanţei.

În acest sens, în lunile aprilie şi mai 2012, inculpatul Petrache Florin a semnat două documente prin care se renunţa la continuarea acţiunii civile în instanţă împotriva societăţii respective şi se prelungea contractul de asociere menţionat mai sus”.

Pe perioada controlului judiciar, Petrache trebuie să respecte mai multe obligaţii. Suspectul nu are voie să părăsească ţara, nu are voie să comunice cu celelalte persoane implicate în dosar şi nu are voie să intre în sediul Primăriei Municipiului Ploieşti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version