Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a lui Mircea Nicuşor Mihai, director comercial al companiei C.N. ROMARM S.A.

romarm-sigla

Mircea Nicuşor Mihai este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi complicitate la cumpărare de influenţă. Alături de el a fost reţinută, pentru 24 de ore, şi Claudia Aura Mariş, reprezentanta unei asociaţii nonprofit ce sprijină persoanele cu dizabilităţi.

Conform procurorilor DNA, Mircea Nicuşor Mihai, aflat în relaţii de amiciţie cu Claudia Aura Mariş, a întreprins demersurile necesare pentru a obţine destituirea din funcţie a directorului general al ROMARM, pe motiv că acesta nu a vrut să pună botul la manevrele puse la cale de reprezentanta asociaţiei nonprofit.

Concret, asociaţia pe care o reprezenta Claudia Aura Mariş a încheiat doar pe locul al treilea o licitaţie pusă la cale de Fabrica de Arme Cugir şi prin care compania naţională vroia să cumpere 12.000 de genţi.

Claudia Aura Mariş a încercat să intervină pe lângă directorul general, denunţător în cauză, şi chiar i-a păsat acestuia o agendă cu 1.500 de lei, însă directorul a refuzat. În cele din urmă, inculpata, profitând de relaţia cu Mircea Nicuşor Mihai, l-a trimis pe acesta la înaintare, iar directorul comercial a obţinut destituirea directorului general al ROMARM.

În plus, Clauria Aura Mariş a pus la bătaie 6.000 de lei pentru ca înlocuitorul directorului general demis să accepte ca Fabrica de Arme Cugir să cumpere 20.000 de genţi de la Asociaţie, moment în care s-a produs şi flagrantul.

Claudia Aura Mariş şi Nicuşor Mircea Mihai urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version