Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați anunță, vineri, trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Luigi Marius Ciubrei.

sursa foto stiridegalati.ro

Acesta, fost director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime (C.N.A.P.D.M.) SA, este acuzat de comiterea a patru infracțiuni de luare de mită.

Alături de el au fost trimiși în judecat, Constantin Tarău, în stare de arest la domiciliu, și Daniela Mariana Sărluceanu și Mădălin Mihai Sărluceanu, ambii în stare de libertate.

Constantin Tarău, marinar în cadrul CNAPDM, este acuzat de comiterea a patru infracțiuni de complicitate la luare de mită. Daniela Mariana Sărluceanu și Mădălin Mihai Sărluceanu sunt acuzați de comiterea infracțiunii de dare de mită.

Conform procurorilor DNA, “în perioada iunie 2017 – 17 aprilie 2018, inculpatul Ciubrei Luigi Marius, în calitatea menționată, prin intermediul inculpatului Tarău Constantin, a pretins și primit de la cinci persoane (printre care și inculpații Sărluceanu Daniela Mariana și Sărluceanu Mădălin Mihai) suma totală de 2.700 euro, în scopul angajării unora dintre aceste persoane la compania pe care o conducea pe posturile de „marinar” și „mecanic”.

De la inculpații Sărluceanu Daniela Mariana și Sărluceanu Mădălin Mihai, directorul C.N.A.P.D.M. SA a primit suma de 1.000 euro, pentru a-l angaja pe acesta din urmă pe postul de „marinar”.

În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin și alte persoane oprindu-și un „comision” cuprins între 100 și 600 de euro. În această manieră, inculpatul Tarău Constantin și-a însușit suma totală de 1.500 euro.

Ultima „plată”, în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeași manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante față de inculpatul Ciubrei Luigi Marius.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor sume de bani ridicate de la inculpatul Ciubrei Luigi Marius”.

Dosarul va fi judecat de magistrații de la Tribunalul Galați.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version