Procurorii Direcției naționale Anticorupție (DNA) au preluat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 București dosarul în care ofițerul de la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” este suspectat că a amenințat-o cu moartea pe Emilia Șercan, în urma anchetelor jurnalistice ale acesteia privind plagiatorii tezelor de doctorat din această intituție.

Astfel, cazul a fost însă declinat către DNA, după ce procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 au constatat că nu era de competenţa lor să efectueze ancheta în acest caz în care ofițerul este cercetat pentru infracțiunea de amenințare.

Percheziții la Academia de Poliție, în dosarul amenințării cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan. Suspectul, un polițist

Suspectul se numește Bărbulescu George Adrian, ofițer de politie, angajat al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

El a fost prins de anchetatori miercuri, în Slatina, și va fi adus la București, cu mandat, pentru a fi audiat.
 
Prima reacție a Emiliei Șercan a fost postată pe pagina sa de Facebook:

“A fost identificată persoana care m-a amenințat cu moartea. Este un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moarte un ziarist de investigație. Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version