Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 

DNA Bacău: Fost director adjunct al Apelor Române, trimis în judecată pentru mită

Cristian Bratanovici, la data faptelor director general adjunct al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, a fost trimis în judecată, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Bacău, sub acuzația de luare de mită, după ce ar fi primit suma de 100.000 de lei de la un om de afaceri.

Altor două persoane, administratori ai unei societăţi comerciale, au fost deferiți justiție, pentru dare de mită (autorat şi complicitate).

Potrivit rechizitoriului, la data de 8 noiembrie 2019, Cristian Bratanovici ar fi primit pe raza municipiului Târgu Mureş, de la unul dintre cei doi oameni de afaceri, suma de 100.000 lei.

„Banii respectivi ar fi fost primiţi de directorul general adjunct în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, referitoare la asigurarea finanţării astfel încât să fie plătite lucrările efectuate de societatea celor doi oameni de afaceri în cadrul a trei contracte încheiate cu Administraţia Bazinală de Ape Mureş, respectiv: ‘Regularizare pârâu Gurasada pe teritoriul comunei Gurasada, lot nr. 3 pârâu Boiu, judeţul Hunedoara’, ‘Amenajarea râului Arieş şi afluenţi pentru apărarea împotriva inundaţiilor a localităţilor Câmpeni, Baia de Arieş, Lunca Arieşului şi aval acumulare Mihoieşti, judeţul Alba, etapa II, rest de executat. Obiect 5 – apărarea localităţii Bistra’ şi ‘Amenajare complexă Canalul Morii şi afluenţi la Reghin, judeţul Mureş'”, precizează anchetatorii.

„În vederea asigurării confiscării sumei reprezentând obiectul mitei în cauză s-a dispus poprirea, de către Administraţia Bazinală de Apă Mureş, a veniturilor obţinute cu titlu de salariu de către Cristian Bratanovici, adică o treime din venitul lunar net până la concurenţa sumei de 100.000 de lei şi consemnarea acestora la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată într-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

611 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv