La Înalta Curte de Casație și Justiție s-a desfășurat, marți, un nou termen din procesul în care Sebastian Ghiță este acuzat că a obținut finanțarea ilegală, din bani publici, a echipei sale de baschet Asesoft Ploiești.

Ghiță este acuzat de comiterea infracțiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani. Concret, Ghiță este acuzat că i-a oferit lui Iulian Bădescu, fost primar al municipiului București, o casă estimată la circa un milion de lei.

În schimbul acestei case, Bădescu trebuie să asigure de la bugetul municipiului Ploiești o finanțare de circa 1,5 milioane de lei pentru echipa de baschet Asesoft Ploiești, grupare deținută de fostul deputat.

Trimiterea în judecată s-a făcut în iulie 2015, iar procesul a avut până acum peste 30 de termene. Prima decizie ar urma să se dea pe 25 septembrie, însă magistrații așteptau extrădarea lui Ghiță din Serbia, pentru ca acesta să-și exprime ultimul cuvânt în legătură cu acest dosar.

Cert este că la termenul de marți procurorii Direcției Naționale Anticorupție au solicitat o pedeapsă de 10 de ani închisoare pentru Ghiță.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version