Magistraţii de la Tribunalul Arad au decis, miercuri seara, ca Delia Podea, doctoriţa din Arad acuzată că făcea experimente pe pacienţi, să fie plasată în arest la domiciliu.

sursa foto glsa.ro
sursa foto glsa.ro

Delia Podea era şefa Secţiei de Neuropsihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dar ea şi-a pierdut orice funcţie din momentul în care a fost trimisă în judecată pentru comiterea unui număr record de infracţiuni.

Conform procurorilor de la Parchetul General, Delia Podea, medic primar psihiatru, va fi judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată (10 acte materiale); fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (8 acte materiale); fals intelectual în formă continuată (45 acte materiale); uz de fals (53 acte materiale); luare de mită în formă continuată (23 acte materiale); abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale); fals intelectual în formă continuată (7 acte materiale).

Doctoriţa încasa sume importante de bani de la diferiţi aşa-zişi sponsori, respectiv producători de medicamente, pentru a efectua teste ilegale pe pacienţii ei. Oamenii primeau cu totul alte medicamente faţă de cele necesare sau erau îndopaţi cu medicamente chiar dacă acest lucru nu se impunea.

De altfel, procurorii susţin că  “Delia Podea a efectuat studii clinice cu încălcarea prevederilor legale în materie, fapte cu potenţial generator de riscuri în ceea ce priveşte autorizarea intrării pe piaţă a unor medicamente, cu riscul de a afecta negativ starea de sănătate a populaţiei”.

S-a stabilit că doctoriţa încasa de la sponsori câte 400 de euro per vizită per pacient, astfel că la un calcul sumar a reieşit că numai din partea unui sponsor a încasat aproape 180.000 de euro.

De remarcat că decizia de miercuri seara, de plasare în arest la domiciliu, nu este una definitivă astfel că Delia Podea va mai rămâne după gratii cel puţin până în momentul în care va expira dreptul procurorilor de a contesta decizia magistraţilor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version