Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi ofiţerii de Poliţie Judiciară de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au pus umărul la reţinerea a doi poliţişti doljeni şi a unui inspector silvic.

Cei trei au fost prinşi în flagrant în timp ce încasau o şpagă de 10.000 de lei de la un doljean prins la furat de lemne. În schimbul banilor, oamenii legii ar fi trebuit să oprească cercetările penale împotriva bărbatului respectiv.

Conform procurorilor, “Cei doi poliţişti l-au surprins, in luna ianuarie 2017, pe un bărbat în timp ce transporta material lemnos fără a deţine documente de provenienţă. Oamenii legii i-au întocmit acestuia proces-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, în baza căruia s-a întocmit dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Ulterior, la domiciliul lui M.C. s-au făcut percheziţii, ocazie cu care au fost depistate cantităţi importante de material lemnos. Pentru inventariere, s-a apelat la C.I., tehnician silvic, care a constatat că, din cauza cantităţii mari de material lemnos sustras şi detinut de M.C., acesta urmează să fie cercetat penal pentru infracţiuni la regimul silvic.

Ca urmare a întocmirii dosarului penal, C.I. l-a abordat pe denunţător şi i-a propus ca, pentru a nu fi tras la răspundere penală, să achite o cotizaţie unei asociaţii a proprietarilor de păduri, în cuantum de 10.000 lei, şi amenzi contravenţionale de 6.000 lei. C.I. şi cei doi poliţişti au stabilit ca prejudiciul constatat să fie coborât sub limita infracţiunii, astfel încât dosarul penal să fie înaintat parchetului competent cu propunere de clasare, iar M.C. să fie sancţionat contravenţional cu suma de 2.500 lei, dar numai după ce acesta va achita 7.500 lei către asociaţia indicată.

Luni, conform înţelegerii dintre denunţător şi poliţişti, bărbatul s-a întâlnit cu unul dintre oamenii legii şi cu inspectorul silvic, a plătit la casieria primăriei din localitate 10.000 lei, fiindu-i eliberate în acest sens documente justificative de încasare a amenzilor contravenţionale care totalizau 2.500 lei şi o chitanţă de încasare pentru suma de 7.500 lei, reprezentând cotizaţia pentru asociaţie”.

Cei doi poliţişti şi inspectorul silvic urmează să fie prezentaţi magistraţilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de luare de mită, complicitate la luare de mită şi favorizarea făptuitorului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version