Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Proiectul rectificării bugetare, lansat în dezbatere publică / 

Breaking News:

Doi polonezi care veneau la UNTOLD, descoperiţi cu substanţe interzise în bagaje, la frontieră

Doi polonezi care veneau la UNTOLD au fost descoperiţi cu substanţe interzise în bagaje, de polițiștii de frontieră de la PTF Petea.

Cei doi, un bărbat în vârstă de 27 de ani, cetăţean polonez, însoţit de un conaţional, în vârstă de 28 de ani, călătoreau din Polonia, iar în baza analizei de risc, au fost selectaţi în vederea efectuării unui control amănunţit. Astfel, cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră împreună cu câinele poliţist CIMA, specializat în detectarea stupefiantelor, au descoperit, ascunse în bagajele acestora, mai multe tipuri de substanţe interzise: 13 flacoane – testosterone în formă lichidă de culoare gălbuie, 36 de comprimate de culoare verde cu inscripţia Anastrozole tablets IP, alte 88 de comprimate de culoare albă, 58 de comprimate de culoare maro cu inscripţia Zen Szen, 78 de comprimate cu inscripţia Vitamin, alte două comprimate de culoare maro cu inscripţia Ashwa – Gandha, două veste anti-înjunghiere şi trei tuburi cu gaz iritant lacrimogen. Cei doi au declarat că au venit în România pentru un festival de muzică de pe raza judeţului Cluj”, precizează  Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Celor doi cetăţeni polonezi le-a fost întocmit dosar penal.

Poliţia de Frontieră mai menţionează că în această perioadă sunt derulate acţiuni preventive în sistem integrat în punctele de frontieră din vestul ţării – judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, în contextul desfăşurării festivalului de muzica UNTOLD, care se derulează în perioada 4-7 august în municipiul Cluj-Napoca. 

La acţiunile de la Borş, Nădlac II şi Petea participă şi echipajele canine ale Poliţiei de Frontieră. Acestea sunt formate din poliţişti de frontieră şi câini de serviciu specializaţi în detectarea substanţelor psihoactive.

Și pe Aeroportul din Cluj-Napoca, alături de Skinny, câinele poliţist premiat cu locul I la ultimul concurs organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru abilităţile sale în ceea ce priveşte detectarea stupefiantelor, vor veni în sprijin doi “colegi canini” de la alte structuri teritoriale ale PFR, specializaţi în controlul antidrog. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv