Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă trimiterea în judecată a doi subcomisari de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Poliția Sectorului 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

judge

Daniel Mihai Chivu şi Nicos Colesca au fost trimişi în judecată în stare de arest la domiciliu şi sunt acuzaţi de luare de mită.

Conform procurorilor DNA, “la data de 14 octombrie 2015, inculpații Chivu Daniel Mihai și Colesca Nicos, în calitate de subcomisari de poliție în cadrul Poliției Sectorului 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în timp ce se aflau în incinta punctului de lucru al unei firme, dintr-un complex comercial situat în jud. Ilfov, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au pretins, de la administratorul societății, suma de 10.000 lei și au primit efectiv suma de 8.000 lei. În schimbul acestei sume de bani, cei doi inculpați i-au promis administratorului respectiv că-i vor facilita obținerea unei soluții favorabile în cadrul unui dosar penal care îl privea pe acesta din urmă, înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, dosar în care polițiștii efectuau acte de urmărire penală privind comiterea unei infracțiuni de evaziune fiscală”.

Dosarul a fost trimis spre judecare magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, iar procurorii DNA solicită menţinerea celor doi în arest la domiciliu, dar şi menţinerea sechestrului asigurator impuse pe câte 4.000 de lei în dreptul fiecăruia dintre subcomisari.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version