Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat vineri la un an de închisoare, cu suspendare, pe deputatul Dorinel Ursărescu, fostul preşedinte al PNL Neamţ.

ursarescu

Ursărescu, actualmente la ALDE, a fost găsit vinovat de sprijinirea unei grupări de evazionişti cu produse petroliere.

Dorinel Ursărescu a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2014 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid.

Alături de el, în acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la închisoare cu suspendare Valentin Grosu, fostul al DJAOV Bacău, care a luat 3 ani, şi Răzvan Andrei, inspector vamal, care a luat de asemenea 3 ani.

Liderul grupării, Marius Crăciun, a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, dar cum sentinţa nu este una definitivă va putea să depună apel.

Crăciun îi promisese lui Ursărescu 100 de euro pentru fiecare tonă de motorină pe care reuşea să o comercializeze cu largul concurs al acestuia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version