Luni a avut loc, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un nou termen din dosarul în care Ludovic Orban, fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, este acuzat de trafic de influenţă.

ludovic_orban_jurnalistii.ro

Orban este acuzat că i-a solicitat 50.000 de euro afaceristului Tiberiu Urdăreanu, bani care urmau să ajungă la patronii a două posturi de televiziune care aveau ca obiective să-i promoveze, în mod pozitiv, imaginea lui Orban înainte de alegerile locale din vara anului trecut. Asta în condiţiile în care Orban a fost aruncat în luptă la un moment dat ca reprezentant al PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei.

În schimbul banilor respectivi, firmele lui Urdăreanu urmau să fie avantajate la obţinerea de contracte cu Primăria din momentul în care Orban era instalat primar.

Prezent în faţa magistraţilor pentru a-şi susţine punctul de vedere, Orban a precizat că “sunt nevinovat. Nu am comis nicio infracţiune. Toate discuţiile cu şefii unor televiziuni şi publicaţii legate de finanţarea campaniei electorale au fost purtate în baza cadrului legal”.

În legătură cu declaraţia lui Urdăreanu, care a recunoscut că banii urmau să ajungă la Sorin Oancea (manager B1 TV) şi Cozmin Guşă (manager Realitatea TV), fostul lider al PNL a spus că “aici vorbim despre o interpretare, nu despre o realitate”.

De cealaltă parte, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat că solicită o pedeapsă de închisoare cu executare pentru Orban mai ales în condiţiile în care există informaţii conform cărora Urdăreanu ar fi înregistrat discuţia în care fostul lider al PNL i-a cerut banii.

Afaceristul a avut puterea să recunoască faptul că “mi-a fost greu să-l refuz pe Orban gândindu-mă că ar putea câştiga alegerile şi din poziţia de primar mi-ar putea afecta afacerea”. În plus, Urdăreanu spune că “nu s-a remis nicio tranşă din banii ceruţi” până să intervină procurorii pe fir mai ales din cauza faptului că afaceristul se afla sub control judiciar şi a invocat probleme în accesarea unor sume cash.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version