Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat, joi, sentinţa în celebrul dosar Microsoft, în care au fost implicaţi Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor, Gheorghe Ştefan, primarul suspendat de la Piatra Neamţ, şi afaceriştii Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru.

sursa foto jurnalul.ro
sursa foto jurnalul.ro

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au instrumentat dosarul, au solicitat şi obţinut închisoare cu executare pentru trei dintre cei patru inculpaţi. Astfel, Gheorghe Ştefan a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, iar Dorin Cocoş şi Gabriel Sandu au primit câte 2 ani de închisoare cu executare.

Afaceristul Nicolae Dumitru a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare, dar cum decizia nu este definitivă este foarte posibil ca procurorii DNA să facă apel. De altfel, oamenii legii sunt nemulţumiţi de pedepsele mici încasate de inculpaţi în condiţiile în care vorbim de un dosar cu un prejudiciu de zeci de milioane de euro şi în care inculpaţii şi-au recunoscut faptele.

Evident, şi cei implicaţi în dosar vor face recurs pentru a fi achitaţi sau a scăpa cu închisoare cu suspendare.

Vă reamintim că în acest dosar Dorin Cocoş a solicitat reprezentanţilor unor companii străini şpăgi de zeci de milioane de euro pentru a interveni pe lângă politicieni cu influenţă, precum Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, şi a-i asigura de buna încheiere şi derularea a contractului de licenţe Microsoft.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version