În urma audierilor maraton de joi, când au fost percheziționate locuințele a 26 de persoane aduse la sediul Poliției Capitalei pentru a da explicații în urma violențelor din Piața Victoriei produse în noaptea de 1 spre 2 februarie, 6 persoane sunt prezentate vineri instanței, cu propunere de arestare preventivă, iar trei sunt cercetate sub control judiciar.

sursă foto Agerpres autor Grigore Popescu

Dintre cei audiați la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale, mai mulți au fost reținuți în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Joi dimineață, în urma celor 13 percheziții domiciliare efectuate de polițiștii bucureșteni în acest dosar, au fost găsite și ridicate peste 3.000 de materiale pirotehnice.

“În urma cercetărilor efectuate până la această dată și în baza colaborării cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române au fost identificate mai multe persoane despre care există date și indicii că au participat la acțiunile violente menționate”, potrivit DGPMB.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cercetările sunt efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, iar acuzațiile sunt de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version