După ce a făcut scandal că nu este lăsat de procurori să-și vadă dosarul Tel Drum – cel mai recent dintre ele, în care este acuzat, printre altele, de grup infracțional organizat -, liderul PSD Liviu Dragnea nu mai este interesat să vină la DNA, deși a fost invitat imediat după Anul Nou.

În tactica sa de apărare, Dragnea și-a văzut visul cu ochii: le-a făcut plângere penală procurorilor anticorupție, ca să se dea biruitor în fața susținătorilor. 

Iar acum avocata Maria Vasii vrea să întindă coarda și mai mult, făcându-le plângere penală tuturor martorilor din dosar.

“Sunt foarte multe lucruri pe care le-am văzut, în contradicţie cu cele declarate public de anumite persoane ce au fost în acest loc şi v-au spus lucruri neadevărate. Pe baza a ceea ce am citit, o îi propun domnului Dragnea să formulăm cererea de extindere a urmăririi penale pentru toate persoanele care îl acuză pe domnul Liviu Dragnea, dar la rândul lor au fost în situaţii care ar fi fost suficient de clare pentru a-i pune în egală măsură sub acuzare, din moment ce domnul Dragnea e pus sub acuzare. Vorbim despre complicitate la aceleaşi infracţiuni, pentru că nu poate fi acuzat domnul Dragnea de anumite fapte câtă vreme persoanele care erau de faţă la luarea numitor decizii pot să aibă aceeaşi răspundere”, le-a spusavocata jurnaliștilor, în față la DNA.

Întrebată dacă o astfel de solicitare însemnă că admite acuzaţiile care i se aduc liderului PSD, Vasii a negat: “Sub nicio formă. Eu zic doar că trebuie o interpretare coerentă pe acele fapte. Dacă respectivele persoane erau în îndeplinirea unor atribuţii legale de serviciu, înseamnă că şi domnul Dragnea era. Daca domnul Dragnea va împărtăşi această părere, plângerile penale pe care le vom depune sau cererea de extindere a urmăririi penale nu este un act secret, veţi avea acces. (..) În aceasta încercare de a face o interpretare corectă vom cere, poate, extinderea cercetărilor pentru a delimita foarte clar faptele fiecărei persoane despre care se vorbeşte în aceste proceduri judiciare.”

Vasii: “Nu ni s-a permis să preluăm copii relevante din dosar”

Despre lipsa lui Liviu Dragnea la DNA să-și vadă dosarul, după ce i-a făcut plângere penală procurorului de caz, Vasii s-a plâns că nu i-a permis să preia “copii relevante din dosar”.

“Este mult mai uşor să examinam în intimitatea unui birou aceste documente şi să venim doar cu cererile de probe în faţa procurorului de caz”, a argumentat avocata Maria Vasiide ce clientul ei, Liviu Dragnea, nu vrea să vină la DNA.

În 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul „Tel Drum”, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracţional, abuz în serviciu şi de deturnare a fondurilor europene, în legătură cu favorizarea acestei firme privind acordarea de contracte.

Faptele au fost comise de Dragnea în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Pentru recuperarea prejudiciului de 21 milioane euro – fonduri europene – și 30 milioane de lei – bani de la buget -, procurorii i-au pus sechestru asigurător lui Dragnea , în luna noiembrie, pe întreaga avere declarată de acesta.

Aste vorba despre bunuri în valoare de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version