Legea recursului compensaoriu – care se află încă în vigoare, deși guvernul s-a schimbat, venind PNL la putere -, a adus, miercuri, eliberarea din închisoare, de data aceasta, pentru a doua condamnare, a fostului finanţator al clubului Dinamo, Cristian Borcea.

Complice al infractorului PSD Radu Mazăre în retrocedarea ilegală a terenurilor din Mamaia și Constanța – cu prejudiciu de 114 milioane de euro -, Borcea a ieșit din pușcărie după numai 9 luni din condamnarea de 5 ani.

Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Ilfov.

Partea bună este că Borcea a plătit sumele confiscate: 957.107 euro.

 

În martie 2014, Cristi Borcea fusese condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. El a fost eliberat condiţionat pe 2 iulie 2018, însă s-a reîntors în penitenciar pe 8 februarie 2019, după ce a fost condamnat în dosarul retrocedărilor de terenuri.

În martie 2019, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a contopit pedepsele din cele două condamnări definitive la închisoare, pronunțate în Dosarul transferurilor (6 ani şi 4 luni) şi în cel privind plajele retrocedate (5 ani).

Astfel, cu tot cu un spor de pedeapsă, a rezultat că Borcea are de executat 7 ani şi 6 luni de închisoare. Din acești ani el a ispășit acum numai 9 luni de închisoare.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version