Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis definitiv, luni seara, că Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, poate părăsi ţara în dosarul în care este acuzată de fraudarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Udrea este acuzată în dosarul respectiv de instigare la luare de mită şi spălare de bani, alături de ea fiind implicate şi alte personaje importante precum Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, dar şi Victor Tarhon, Gheorghe Nastasia, Dan Andronic sau Ioan Silviu Wagner.

Plasată sub control judiciar în acest dosar, Elena Udrea a contestat prevederile măsurilor respective, solicitând permisiunea de a părăsi ţara.

Pe 31 august, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti i-au admis solicitarea de a părăsi ţara, dar procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au contestat măsura respectivă, de teamă că Udrea va dispărea.

Luni seara, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia depusă de procurorii DNA şi i-au permis, definitiv, Elenei Udrea să poată părăsi ţara în acest dosar.

Însă fostul ministru al Dezvoltării încă nu poate să spună “hop” deoarece mai are o interdicţie de a părăsi ţara în dosarul Microsoft.

Totuşi, Udrea a contestat şi acea interdicţie şi este convinsă că “voi avea câştig de cauză. Sunt sigură că noul procuror de la DNA care a preluat cazul va înţelege situaţia şi va admite cererea. Când stai sub control judiciar, cu drepturile limitate, aproape trei ani se presupune că mai vrei să ieşi şi tu din ţară ca să schimbi aerul. Nu vreau decât să devin un cetăţean normal până când există o sentinţă definitivă”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version