După ce a petrecut, joi, patru ore la sediul din București al Direcției Naționale Anticorupție, Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, a fost înștiințată că a fost plasată sub control judiciar într-un nou dosar de corupție.

udrea la dna

Dosarul vizează campania prezidențială a lui Traian Băsescu din 2009 și a fost demarat după ce un afacerist celebru, al cărui nume încă nu a fost dat publicității, a finanțat cu un milion de euro campania lui Băsescu, bani care ar fi fost rulați prin mai multe conturi pentru a li se pierde urma.

Conform Elenei Udrea și a avocatului acesteia, fostul ministru al Dezvoltării este acuzat de comiterea a patru infracțiunii de spălare de bani. În același dosar au fost audiați, joi, jurnalistul Dan Andronic, Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, dar și Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat în ministerul lui Udrea.

Deocamdată se știe doar despre Nastasia că a fost plasat sub control judiciar fiind acuzat de luare de mită.

Elena Udrea: “Se fac jocurile pentru a-l înlătura pe Traian Băsescu din lupta pentru funcția de premier”

Elena Udrea susține că întreaga poveste a fost pusă la cale tocmai pentru că se apropie campania electorală pentru alegerile parlamentare și pentru că “grupurile de interese vor să-l elimine pe Traian Băsescu, un adversar serios al lui Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru”.

De asemenea, Udrea susține că procurorii DNA ar fi în căutarea unor lovituri de răsunet tocmai pentru că Direcția a suferit un dezastru de imagine în ultima vreme.

Băsescu anunța încă de miercuri că procurorii sunt pe el

Miercuri seara, într-o intervenție televizată, Traian Băsescu, fostul președinte al României, anunța că există mai mulți procurori din echipa Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA, care l-au amenințat că fetele lui vor avea de suferit.

Iată că la doar câteva ore după intervenția respectivă, Ioana Băsescu a ajuns la DNA alături de alți apropiați ai lui Traian Băsescu în frunte cu Elena Udrea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version