Scandalul cărţilor scrise de puşcăriaşi celebri continuă şi deja a făcut primele victime.

sursa foto ziaruloval.ro
sursa foto ziarulovalro

Condamnaţi la ani grei de închisoare, Gigi Becali, Mihai Stoica, Gică Popescu, George Copos, Ioan Niculae sau Dinel Staicu au scos cărţi pe bandă rulantă pentru a-şi diminua pedepsele.

Întreaga situaţie a dat de bănuit, mai ales că unii dintre puşcăriaşii celebri au ajuns în situaţia de a scrie mai multe cărţi decât au citit la viaţa lor.

S-au demarat anchete peste anchete, dar situaţia nu poate fi clarificată, atâta vreme cât legislaţia este una ambiguă.

Totuşi, apar la iveală informaţii care arată că întreaga poveste pare desprinsă dintr-o piesă de teatru tragi-comică. Într-o intervenţie avută luni seara, la B1 TV, Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua Bucureşti, s-a lăudat că “lucrările mele nu au nevoie de aprobarea unor profesori universitari, atâta vreme cât au fost girate de doi înalţi prelaţi”.

De asemenea, Becali a ţinut să precizeze că l-a costat 2.000 sau 3.000 de euro editarea unei cărţi şi că operele sale s-au cumpărat ca pâinea caldă.

“Cartea cu Muntele Athos am tipărit-o în 5.000 de bucăţi şi când am ieşit din închisoare şi am vrut să cumpăr pentru mine, nu am mai găsit. Aşa că am mai editat-o în 5.000 de exemplare. Deci e interes pentru public”, a afirmat patronul Stelei.

În schimb, recordmen absolut pare să fie Mihai Stoica, fostul manager general al campioanei României. Acesta a scris o carte în doar 64 de minute. Carte este mult spus, pentru că lucrarea conţine doar nouă pagini scrise efectiv şi 113 pagini de fotografii, statistici şi rezultate.

Totuşi, concluzia lui Gigi Becali este cât se poate de clară: “Aşa, şi? Dacă ies eu mai devreme din închisoare sau Mihai Stoica sau Cristi Borcea, care e problema? Asta înseamnă că facem cuiva rău? Că suferă cineva?”.

Scandalul a făcut deja primele victime. Profesorul Marius Moga, de la Universitatea Transilvania, şi-a dat demisia din funcţia de director de departament la Facultatea de Medicină, iar profesorul Alexandru Ionaş, de la Universitatea Spiru Haret, a renunţat la funcţia de decan al Universităţii Spiru Haret Braşov. Ambii au girat mai multe lucrări scrise de puşcăriaşi celebri.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version