Procurorii Direcției Naționale Anticorupție anunță, vineri, trimiterea în judecată a lui Romeo Costinel Drăgan, executor bancar și judecătoresc din Craiova.

judge

Acesta a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, fiind acuzat de comiterea a 10 infracțiuni de abuz în serviciu, șase dintre acestea în formă continuată.

Conform procurorilor DNA, “în perioada 2008-2015, inculpatul Drăgan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar și judecătoresc, prin nerespectarea atribuțiilor de serviciu și a dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziție de datornici în dosarele de executare. Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar și ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip „suveică”, a utilizat o parte din banii încasați de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori. De precizat este faptul că, pentru toate aceste operațiuni bancare inculpatul Drăgan Costinel Romeo nu a întocmit nici un fel de documente justificative, iar prin nedistribuirea acestor sume conform destinației legale a fost produs un prejudiciu în dauna creditorilor implicați în procedurile de executare silită care se ridică la suma de 2.784.944,20 lei. În cauză, procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor imobile ce aparțin inculpatului Drăgan Costinel Romeo”.

Dosarul va fi judecat de magistrații de la Curtea de Apel Craiova, iar procurorii vor ca inculpatul să rămână în arest preventiv pe întreaga durată a procesului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version