Procedura de predare din Italia a fugarului Ionel Arsene, fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru trafic de influenţă, se apropie de final.

El a încercat să scape de închisoare pretextând că suferă de o „tulburare depresivă severă”, însă ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, luni, că sistemul penitenciar din România are capacitatea să se ocupe de persoanele condamnate care suferă de boli psihice.

Pe 4 noiembrie 2023, Curtea de Casaţie din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene. Avocaţii italieni ai lui Arsene încearcă să împiedice extrădarea acestuia, susţinând că ar exista un „risc foarte mare” ca fostul preşedinte al CJ Neamţ şi chiar să se sinucidă dacă va fi adus în România şi încarcerat. 

„Ministerul Justiţiei, prin magistratul de legătură, a transmis săptămâna trecută instanţei din Italia informaţii suplimentare, la zi, despre condiţiile din sistemul penitenciar, inclusiv despre Secţia pentru Bolnavi Neuropsihici de la Penitenciarul Botoşani care a fost de curând renovată. (…) În România, sistemul penitenciar, prin spitalele acestea, poate şi are capacitatea să se ocupe de toate persoanele bolnave psihic. În mod normal, este greu de crezut că instanţa din Italia nu va dispune predarea”, a declarat Gorghiu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version