Falsul medic italian Matteo Politi a fost condamnat definitiv, miercuri, la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, pentru că a operat 28 de persoane în mai multe clinici private din România, deşi nu avea dreptul să exercite profesia de doctor.


Curtea de Apel București (CAB) i-a respins italianului apelul, la nici 4 luni de la decizia instanței de fond, menţinând condamnarea aplicată de Tribunalul Bucureşti în noiembrie 2022.

Matteo Politi a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni de înşelăciune, dar şi pentru instigare mediată la fals intelectual şi participaţie improprie la fals intelectual.

Un fals chirurg italian a operat în România. Pintea se declară șocată

De asemenea, el a fost obligat de instanţă să plătească daune morale şi materiale către mai multe părţi civile, sumele fiind cuprinse între 1.000 de lei şi 11.800 de euro.

Italianul a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

După declanşarea anchetei, italianul a încercat să fugă din România, însă a fost prins în februarie 2019, într-un tren aflat în vama Curtici. A fost arestat preventiv o perioadă, însă acum este în libertate.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version