Acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, respectiv că a prejudiciat bugetul cu peste 18 milioane de euro, afaceristul Florian Walter a ajuns duminică la Tribunalul Prahova.

sursa foto transilvaniareporter.ro
sursa foto transilvaniareporter.ro

Pe numele lui Walter s-a emis deja un mandat de arestare în lipsă, în mai anul trecut, dar cum afaceristul nu se mai afla în ţară, a fost dat în urmărire internaţională.

Patronul Romprest s-a refugiat în Emiratele Arabe Unite, unde se spunea chiar că a suferit un infarct şi se află pe patul de moarte sau că a obţinut rezidenţa şi nu mai poate fi extrădat.

În cele din urmă, Walter a fost arestat în Emiratele Arabe Unite, la cererea autorităţilor române, s-au început procedurile de extrădare, iar sâmbătă a fost adus în ţară.

Afaceristul, fost patron la echipa de fotbal Universitatea Cluj, şi-a petrecut noaptea în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, iar duminică dimineaţa a fost dus la Tribunalul Prahova.

Magistraţii, în baza unei noi audieri, trebuie să reconfirme mandatul de arestare emis în mai anul trecut pentru ca Walter să ajungă pentru 30 de zile după gratii.

Detalii despre întreaga afacere şi modul în care afaceristul a prejudiciat statul găsiţi AICI.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version