Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis, sâmbătă la prânz, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Florin Secureanu, fostul manager de la Spitalul Malaxa, din Bucureşti.

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatv.net

Secureanu este acuzat oficial de luare de mită, în formă continuată, şi de delapidare, în formă continuată, şi fusese reţinut vineri seara de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Conform oamenilor legii, Secureanu a fost şef al Spitalului Malaxa timp de circa nouă ani şi aproape în fiecare zi şi-a însuşit bani din fondurile unităţii spitaliceşti.

În plus, Secureanu a încasat şpăgi importante de la compania Noventis, sub forma unor deplasări efectuate în special în străinătate.

În total, procurorii DNA susţin că Secureanu a prejudiciat bugetul Spitalului Malaxa cu aproape două milioane de lei şi a mai obţinut foloase necuvenite în valoare de 800.000 de lei de la compania amintită.

Întregul dosar a pornit în urma unor dezvăluiri ale echipei de jurnalişti condusă de Cătălin Tolontan. Imediat după ce Secureanu a intrat pe mâna procurorilor, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat înlăturarea acestuia din funcţie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version